skip to Main Content

Seuraava koulutus 23.10.2023

Lisätietoja: TÄSTÄ

Kun vaadit laatua

Vaadi Rakenteiden saumaajan henkilösertifikaatti

Saumaus on ammattilaisten työtä

Julkisivun pinta-alasta on noin 1% saumaa. Vaikka osuus on pieni, on se erittäin tärkeä osa rakenteiden kosteudenhallinnan kannalta. Rakennusten energiamääräykset edellyttävät rakenteilta hyvää tiiviyttä. Terveellisen sisäilman kannalta tärkeässä roolissa on toimiva talotekniikka. Huimaa vauhtia lisääntyvä talotekniikka vaatii tiiviit rakenteet toimiakseen oikein. Vanhojen saumojen sisältämien haitta-aineiden turvallinen purkaminen edellyttää asianmukaista osaamista. Usein kuitenkin näitä tärkeitä saumaustöitä tekevät henkilöt, joilla ei ole riittävää alan kokemusta tai tietoa käytettävistä materiaaleista tai menetelmistä.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet tehdä saumaustöitä ohjeiden ja määräysten mukaisesti, sekä suoriutumaan henkilösertifioinnin vaatimusten mukaisista teoriatentistä ja työnäytöstä. Henkilösertifikaatti on luotettava menetelmä pätevyyden osoittamiseksi tilaajille. Osana koulutusta on mahdollista suorittaa Talonrakennusalan ammattitutkinnon osa 33:Joustavat saumaukset.

Kohderyhmä

Rakenteiden saumaajan henkilösertifiointi on suunnattu henkilöille, jotka tekevät rakenteiden saumaustöitä joustavilla saumaustarvikkeilla, tai toimivat näiden töiden työnjohtotehtävissä.

Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1

Koulutusmuoto

Koulutus koostuu teoriapäivästä ja näyttötyöstä, joka suoritetaan aidolla työmaalla. Näyttötyö on tehtävä 1,5 vuoden kuluessa lähiopetuspäivästä.

Koulutukseen hakeutuminen

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen koulutusta, joko koulutuskalenterissa www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville henkilöille.

https://www.tts.fi/koulutustarjonta/talonrakennus_ja_kiinteisto

Koulutuksen hinta:

Suomen Rakennussaumausyhdistyksen jäseniltä 550€ (sis. näyttö) + alv 24%
Ei jäseniltä 620€ (sis. näyttö) + alv 24%

Hintaan sisältyy teoriapäivän lounas ja kahvit.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö: Mikko Myller
p. 050 342 5570 , mikko.myller@tts.fi

Koulutuskoordinaattori: Outi Lövegren
p. 044 7143 746, outi.lovegren@tts.fi

Koulutuspäällikkö:
Timo Pitkänen,
gsm. 050 387 9509,
timo.pitkanen@tts.fi

Back To Top